Voetganger

Het beeld is tijdelijk even weg voor schoonmaak en restauratie!

Verschillende lokale kunstenaars hebben voor het G.J. Van Heekpark kunstwerken gemaakt. Eén van deze werken is de 'Voetganger'.

De voeten van park.

Het standbeeld ‘Voetganger’ is gemaakt door de Enschedese kunstenares Saske van der Eerden. Het verbeeldt de activiteiten die men in het park doet: wandelen, spelen en sporten. Daarvoor gebruikt men altijd de voeten. Het handvat is een letterlijke weergave van ‘er op uit trekken’. Van der Eerden geeft in haar werk menselijke lichaamsdelen als gebruiksvoorwerpen weer.

Bij de ingang van het park aan de Hengelosestraat staat een ander kunstwerk van haar, genaamd ‘Hartstocht’. Dit beeld is een metafoor voor de emotie die men voelt bij een bezoek aan het park. Met de titel van dit werk wordt verwezen naar de letterlijke ‘tocht die het hart maakt’ tijdens een wandeling door het park.

Gefeliciteerd! Dit was het laatste paaltje van de wandeling en de speurtocht. Bij Schenkerij Wattez kan er rustig worden nagenoten met een kopje koffie en een ijsje. Vergeet niet de puzzel op te lossen!

We zijn alweer bij de laatste Speurzuil! Op dit kunstwerk mag je klimmen en spelen. Dat wilde de kunstenares graag. Dit park is gemaakt om in te spelen. Zoals in de speeltuin, natuurlijk!

Wat kan je nog meer doen in het G.J. van Heekpark?


Dat klopt! Maar je kunt er ook heerlijk uitrusten en wandelen! Zoals bijvoorbeeld in de speeltuin is aan de overkant van het veld! De speurtocht is nu afgelopen. We hopen dat je het leuk vond! Als je HIER klikt kan je het eindspel spelen!
Dat klopt! Maar je kunt er ook heerlijk sporten en wandelen! Zoals bijvoorbeeld in de speeltuin is aan de overkant van het veld! De speurtocht is nu afgelopen. We hopen dat je het leuk vond! Als je HIER klikt kan je het eindspel spelen!
Dat klopt! Maar je kunt er ook heerlijk sporten en uitrusten! Zoals bijvoorbeeld in de speeltuin is aan de overkant van het veld! De speurtocht is nu afgelopen. We hopen dat je het leuk vond! Als je HIER klikt kan je het eindspel spelen!