Ovaal

Het ovaal is wellicht het meest opvallende landschapselement in het G.J. van Heekpark. De open en monumentale stijl van de ontwerper en landschapsarchitect Wattez komt in het ontwerp van het ovaal sterk naar voren.Perfectie in ontwerp.

Op de oude luchtfoto van het park is het symmetrische en monumentale ontwerp goed zichtbaar. Vanuit het ovaal liepen vier symmetrische hoofdpaden, met een vrij uitzicht van de hoofdingang tot aan het theehuis. In vergelijking met de huidige plattegrond van he park, is duidelijk te zien dat het verplaatsen van de Boddenkampsingel, een deel van het park heeft afgesneden. Het ovaal was oorspronkelijk aangelegd als cricketveld, dat ovaal van vorm is. Inmiddels wordt het veld gebruikt als flexibele accommodatie voor sport en recreatie. Er is een geasfalteerd pad omheen gelegd, waar men kan skaten en hardlopen. Op het ovaal wordt door vereniging Valkenvlucht getraind met roofvogels om ze in een goede conditie te houden. Ook worden er regelmatig roofvogeldemonstraties gegeven voor het publiek.

Loop nog een klein stukje verder langs het ovale grasveld en neem het eerste verharde pad links. Bij het gebouw staat een paaltje.

Weer een mooie plek om te spelen en te sporten! Het veld is ovaal van vorm, omdat het vroeger een cricketveld was. Een ovaal is een geometrische vorm. Net als een vierkant, cirkel of driehoek.


Helaas, het is niet de burgemeester van Enschede.
Dat klopt! Volg snel de pijl naar de volgende paal. Hij staat een beetje verstopt!
Nee, dat is niet goed. De premier van Nederlqand heeft een torentje als kantoor.