Sportvelden

Sportiviteit werd door G.J. van Heek gestimuleerd. Sport was en is een belangrijk onderdeel van het park.

Sporten is gezond.

Bij de aanleg van het park, is ervoor gekozen om ruimte te geven aan diverse sportvoorzieningen. Tijdens de hoogtijdagen van de textielindustrie in Enschede werd er veel aandacht gegeven aan de leefomstandigheden van de fabrieksarbeiders. Sport werd als een belangrijk onderdeel voor een gezond leven gezien. Vandaar dat er in het G.J. van Heekpark veel nadruk is gelegd op de aanleg van sportaccommodaties. In de loop der tijd is de invulling van de sportvelden veranderd. Het veld waar vroeger de Enschedese Boys voetbalde, wordt nu gebruikt voor korfbal. Oud-international Abe Lenstra speelde in de Eerste divisie voor de Enschedese Boys. In 1965 fuseerde de Enschedese Boys met de voormalige aartsrivaal SC Enschede om betaald voetbal te kunnen blijven spelen. De fusie leidde tot het huidige FC Twente dat in de Eredivisie voetbalt. De Enschedese Boys en SC Enschede bleven daarnaast afzonderlijk bestaan als amateurverenigingen. Het veld waar de Enschedese Boys van 1956 tot 1972 voetbalde wordt nu gebruikt voor diverse sporten. Het tenniscomplex tegenover de sportvelden, is ook onderdeel van het park en goed zichtbaar wanneer er naar het theehuis en het ovaal gelopen wordt.

Het volgende paaltje staat bij het ovale grasveld aan de linkerkant bij het bankje.

In het park kan je op veel plekken sporten. Hier werd vroeger gevoetbald. De voetbalclubs zijn nu naar andere plekken in Enschede verhuisd. Het oude clubhuis staat er nog.


Als je goed kijkt kan je nog een heuvel zien waar de tribune stond. Probeer het nog eens!
Dat klopt! Je ziet nog een heuvel waar de tribunes stonden! Loop nu naar het grote ovale grasveld. Dan staat het volgende paaltje aan je linkerhand bij het bankje.
Dat had ook gekund, maar is niet goed. Klik nog maar een keer!