Berceau

De berceau is een bijzonder mooie plek in het park. De beuken zijn aan de toppen met elkaar verbonden, waardoor er een tunnel van bomen ontstaat.

De poort van de romantiek.

De berceau is een plek waar men in de beschutting van de schaduw van de natuur kan genieten. De berceau was de overgang tussen het Van Lochemsbleekpark en het G.J. van Heekpark. Wanneer er vanaf het Van Heek-gedeelte door de berceau wordt gewandeld, is er een prachtig uitzicht op de rotonde van heggen en de woning in het park. Het alsof men door de poort een nieuw landschap binnen loopt. Als er vanaf de andere zijde door de berceau wordt gelopen, opent het park zich naar het ovaal en het open uitzicht. De berceau is in alle jaargetijden een bijzondere plek: het biedt koele beschutting in de warme zomermaanden, in de herfst is het een sprookjesachtige poort in geel en oranje, in de winter zijn de grillige geweven takken goed zichtbaar en in de lente kan men genieten van het frisse groen en het gezang van de vele vogels.

Loop door de berceau, steek de rotonde over en loop over de brug. Het volgende paaltje staat aan de linker kant.

Elk jaar moeten de toppen van de bomen in elkaar worden geweven. Er wordt ook nog gesnoeid. Zo blijft de tunnel altijd mooi. Dat is een flinke klus!

Welke boomsoort is er gebruikt voor deze berceau?


Het zijn geen eiken. Die zijn nog veel groter! Kies nog eens!
Heel goed! De berceau is gemaakt van beuken. Nu mag je erdoorheen op zoek naar de volgende paal!
Nee, helaas. Het zijn geen lindebomen. Probeer het nog een keer!