Dierenweiden

Aan de kant van de Hengelosestraat liggen de twee dierenweiden. De weiden bieden een stukje natuur voor iedereen die langs het G.J. van Heekpark komt.

Een natuurlijk geschenk.

Het laantje en de weiden dienden bij de schenking van het park door de kinderen van G.J. van Heek aan de gemeente, behouden te blijven. Er is een weide met schapen en een weide waar bezoekers van het park hun honden uit mogen laten. De dierenweiden geven het park vanaf de Hengelosestraat een landschappelijk en open aanzien. Aan de straatkant bevinden zich twee entreezuilen die een weerspiegeling zijn van de vier zuilen aan de Boddenkampsingel. Er kan om de weiden heen gewandeld worden langs de oude eiken en rododendrons.

Ga een stukje terug over het pad en loop rechtdoor voorbij de speeltuin, het woonhuis en de vijver. Bij de boom en het bankje staat het volgende paaltje.

Je staat nu bij de dierenweiden. Hier staan de schapen en in de andere weide mogen honden spelen. Schapen zijn voor mensen heel handig, bijvoorbeeld voor wol. Ook zijn ze graag samen met andere schapen. Een groep schapen heet een kudde.

Hoe worden jonge schapen genoemd?


Nee, dit is de naam voor het mannetjes schaap. Klik nog eens!
Dat klopt inderdaad! Volg de pijl naar het blauwe paaltje!
Helaas, Dit is de naam voor een vrouwtjes schaap. Probeer het nog eens!