Introductie

Welkom op de Speur-app!

In deze app kunt u naar elk gewenste Speurzuil gaan door een locatie te selecteren in het drop-down menu. Daarnaast staat op elke Speurzuil een QR-code die u kunt scannen. Vervolgens kan er gekozen worden tussen 'Wandeling' voor informatie over de locatie of 'Speurtocht' voor een leuke quiz voor kinderen.

De Speurzuilen en het G.J. van Heekpark

Bij de Schenkerij Wattez in het G.J. van Heekpark in Enschede staat de eerste Speurzuil. Daar kunt u ook het gratis boekje ophalen met mooie foto's, alle informatie, een extra puzzel en een leuke kleurplaat. Het boekje kan ook hier gedownload worden als .pdf document (5,5 MB).

Wandeling

Het park is in 1918 aan de gemeente Enschede geschonken door textielindustrieel Gerrit Jan van Heek en bestaat ondertussen dus al 100 jaar! Het park biedt de bezoekers een grote diversiteit aan kunst, sportgelegenheid en natuur. De Speurzuilen laten de historische en culturele waarde van het park zien door middel van informatie, media en interactiviteit. In het park staan in totaal 15 Speurzuilen die u op een mooie route door het park leiden. De nummers geven de volgorde aan. Zonder het boekje of het gebruik van de QR-code kan de wandelroute ook prima gevolgd worden!

Speurtocht

Speciaal voor de jonge speurneuzen is er Prins: de speurhond van Gerrit Jan van Heek! Hij heeft altijd wat leuks te vertellen.Uiteindelijk komt u weer terug bij Schenkerij Wattez. De pijl op de bovenkant van de paal wijst naar de volgende Speurzuil.

Meer weten?

Ga dan naar de Speurzuilen website of de website van het G.J. van Heekpark.

Veel succes!


pronksnor logo